Metode for opgørelse af fuldtidsbeskæftigede og ansatte

Antallet af fuldtidsbeskæftigede (ækvivaleret årsværk) bliver opgjort i forhold til den aftalte arbejdstid i en lønperiode (en lønperiode er for månedslønnede en måned og for timelønnede en 14 dages periode), hvilket for månedslønnede også inkluderer ferie. Arbejdstiden for en uge vil være 40 timer. På et år vil det være 2.080 timer for månedslønnede. Det vil være 1.880 timer for timelønnede på et år (fratrukket ferietimer, timelønnede modtagere feriegodtgørelse).

 

En ansat kan godt have et højere eller lavere timetal, end den normale aftalte arbejdstid. Ansatte vil i sådanne tilfælde blive optalt med et højere eller lavere fuldtidsbeskæftigelsestal end 1.

 

Metode for opgørelsen af antal timer er aftalt tid. For månedslønnede er en måned 173,33 timer korrigeret for deltid. For timelønnede er antal timer i en 14 dages periode, summen af timer på en række udvalgt lønarter som kan summeres sammen til timer i perioden.

 

Antal ansatte er opgjort som antallet af personer, der har været ansat i året.

 

Udbetalingsperioder hvor der ikke er optjent timer tælles ikke med.

 

Afgrænsning af institutioner og ansatte

Det offentlige lønsystem, som er kilden til opgørelsen omfatter i princippet alle de offentlige institutioners løndata. Der er dog enkelte offentlige institutioner, og enkelte selskabslignende enheder, der ikke er med.

 

Nedenfor følger opgørelse af de institutioner, der ikke indgår i opgørelsen.

 

Institutioner der mangler eller ikke er med i opgørelsen:

·         Offentligt ansatte i udlandet.

·         Offentlige selskabslignende enheder (Asiaq, KNR, Mittarfeqarfiit og Nukissiorfiit).

·         Statsansatte generelt (inkl. timelønnede) (Arktisk kommando, Kriminalforsorgen i Grønland, Politiet, Retten i Grønland, Rigsombudsmanden, og lignende institutioner).

·         Selvejende institutioner (Selvstyre/kommunalt støttede).

·         Selvstyre-ejede aktieselskaber.

 

Afgrænsningen af statistik for offentligt ansatte.

Tidsopgørelsen der bliver anvendt er den tidsperiode, hvori der er udbetales løn.

 

·         Andre offentlige overførsler end dem der stammer fra løn/vederlag er ikke medtaget. (dvs. sociale ydelser, pension o.l. indgår ikke )

·         Vederlag og honorarer er ikke medtaget. (dvs. engangstillæg, bestyrelseshonorar, brandkorpsvederlag, kommunalbestyrelses vederlag, eftervederlag o.l. indgår ikke)

·         Vederlag til politikere er ikke anset for at være aflønning af aftalte timer. Politikere indgår derfor kun i det omfang, at de har aflønning fra andet arbejde i det offentlige og kun for disse timer.

·         Ansatte med mindre end 2 times arbejde i løbet af et år (0,001 årsværk) er ikke medtaget.